Botox/Fillers


Botox/Fillers/HairCare Booster behandlingar

Botulinumtoxin (botox), fillers och HairCare Booster behandlingarna utförs av vår Leg. läkare Lana Alisson.

Botox (botulinumtoxin typ A) är ett registrerat läkemedel som har används sedan slutet av 90-talet för att behandla rynkor och veck i huden. Botox tillhandahålls av olika företag, de vanligaste sorterna är Azzalure och Vistabel. Båda verkar genom att minska muskelrörelser och på så vis göra huden slätare. Effekten kommer inom 3-7 dagar dock full effekt mellan 10-14 dagar. För varje behandlingstillfälle kan dock effekten bli mer långvarande, varför mer bestående resultat kan ses efter ca fem behandlingar. Besöket börjar med en konsultation tillsammans med le. läkare där du berättar om dina önskemål och förväntningar. Därefter gör vi en medicinsk bedömning för att säkerställa att det inte föreligger några hinder för behandlingen. Exempel på hinder är om du är gravid, ammar eller om du har en infektion i huden. Skönhetsbehandling med Botox är säker och effektiv. De doser som används är små och sprider sig inte i kroppen. Injektionen utförs med en tunn nål och ger sällan obehag.

Att tänka på efter behandling med botox:

  • Undvik      kraftigt ansträngande träning första dygnet
  • Undvik      alkoholhaltiga drycker första dygnet
  • Undvik      att trycka eller massera på behandlingsområdet första dygnet
  • Undvik      att använda makeup i behandlat område första dygnet

Biverkningar av behandling med botox:
Biverkningar till följd av behandling med Botox är generellt mycket små. botox man

Alla nålstick kan leda till små blödningar och blåmärken, men dessa försvinner vanligtvis inom några dagar. För att minimera denna risk bör du undvika att ta läkemedel som innehåller acetylsalicylsyra eller andra NSAID–preparat (smärtstillande, febernedsättande eller inflammationsdämpande mediciner t.ex. albyl, Ibux,ipren) några dagar innan behandlingstillfället. I en del fall kan kringliggande muskler påverkas och bli svagare, men eftersom botox försvinner ur kroppen efter en tid återfår alltid den försvagade muskeln sin styrka.

Svettbehandling mot hyperhidros, överdriven svettning

De partier på kroppen som oftast berörs är armhålor,botox-svettningar1

handflator, fötter och panna t ex.

Med hjälp av injektioner med botulinumtoxin kan den här typen av svettningar behandlas på ett effektivt sätt.

Fillers består av en gel-liknande massa, hyaluronsyra. Hyaluronsyra är ett kroppseget ämne som finns naturligt i hudens bindväv. Hyaluronsyra har en stark vattenbindande förmåga vilket skapar volym till huden. Då den kroppsegna, naturliga, hyaluronsyran bryts ner snabbt måste kroppen hela tiden producerar nytt. Vid naturligt åldrande minskar produktionen av hyaluronsyran, vilket gör att hudens elasticitet minskar och rynkor, veck och linjer uppstår. Genom att tillföra extra hyaluronsyra, som dessutom bryts ner långsammare, kan vi skapa volym, återfukta och föryngra huden.
Hos oss på Akacia laserklinik jobbar vi med fillers Stylage.

Behandlingen?
Vanligtvis ca 30 minuter per besök. Själva behandlingen tar inte så lång tid men tiden innefattar även en inledande konsultation, hälsogenomgång samt fotografering.  Fillern injiceras genom en tunn nål in i din hud. Efter en Filler behandling är det helt normalt med reaktioner såsom rodnad, svullnad, blåmärken eller ömhet vid behandlingsområdet.
Filler lämpar sig för rynkor och hudveck i ansiktet, förstoring/modellering av läppar samt ansiktsskulptering (t.ex. näsa, haka och kindben).

Hur mycket produkt behövs för behandling?
I samråd med våra behandlare kommer ni fram till önskad mängd. Generellt går det åt 1-2 ml fillers per behandling , för botox är det 1 område och uppåt.

 

För all information och bokning kontakta dr.Lana Alisson e post; Dr.lana@akacialaserklinik.se

                                          botox